Joggingclub AV Molenland

Naast ons competitie aanbod hebben wij ook een recreantenwerking. Deze werking richt zich op mensen die graag willen lopen, maar de behoefte niet hebben om aan wedstrijden mee te doen. We bieden aan deze mensen een clubwerking aan, waar we samen elk op zijn eigen tempo kan lopen. Verder zijn al onze recreanten tijdens het lopen verzekerd.

Kern Meulebeke

In Meulebeke hebben we een bloeiende kern. We beschikken er over een mooi clublokaal, 't Loopkot. Ons lokaal is te vinden op het domein Ter Borcht, aan de kant van het kinderspeelplein. Ons lokaal is te bereiken via de 'kapel van Bijstand'

loopkot meulebeke

De kern in Meulebeke staan onder de bekwame leiding van Pieter Vanneste, Linda Roelens en Christophe Verfaillie.

Er wordt in clubverband gelopen op volgende momenten:

  • Op Zondag om 9u00
  • Op Woensdag om 19u00 (zomer) of 18u30 (winter)
Mensen die eventjes niet aan lopen toe komen kunnen bij ons terecht om samen, tijdens de loopmomenten, te wandelen.

Er wordt niet alleen gelopen in onze Meulebeekse kern, maar regelmatig organiseren wij extrasportieve events zoals een verrassingsreis, nieuwjaarsreceptie,...

Lopen in Tielt

Piste Tielt

In Tielt kan er elke dag gelopen worden op de piste. Wens je samen in groep te lopen dan kan dit op woensdagavond tijdens de training van AV Molenland dit is om 18u30.

De verzekering

Elke recreant die bij ons aangesloten is , is verzekerd tegen loopkwetsuren. De loopverzekering werd door de Vlaamse Atletiekliga, waar wij lid van zijn, afgesloten bij Ethias. Deze verzekering is geldig bij elk loopongeval, ongeacht waar of wanneer je loopt. Indien je een loopongeval gehad hebt, dan vul je dit document in en bezorg dit aan ons. Meer informatie over de verzekering vind je op de website van de federatie.

Onze organisaties

Start To Run

logo s2r

Wie wenst te starten met lopen, kan deelnemen aan de Start to run. In 15 weken leren we je 5 km lopen. De start to runs gaan jaarlijks van start in de lente zowel in Meulebeke als Tielt. Indien er voldoende vraag is organiseren wij in de herfst een vervolg start-to run naar 10 km, dit in voorbereiding van onze Kerstcorrida. Wie die de start to run gevolgd heeft kan aan een voordelig tarief aansluiten bij onze joggingclub.

De Ter Borcht Loop

Dit loopevent gaat jaarlijks door op de 3de zondag van juni. Plaats van afspraak is het terrein aan ons loopkot. In 2024 organiseren wij de 11de editie van dit loopevent. Meer informatie vindt u op deze website onder onze eigen organisaties.

Enkele loopweetjes

  • De piste in Tielt is altijd beschikbaar om te lopen, behalve tijdens de trainingen van AVMO.
  • De piste in Tielt is iedere dag van het jaar verlicht van 06u00 tot zonsopgang en van zonsondergang tot 22u00.
  • Als je op de piste in Tielt elke baan 1 x aflegt, 1ronde op baan 1, 1ronde op baan 2, … tot baan 6, dan heb je 2500m afgelegd.
  • Op het domein Ter Borcht in Meulebeke kan je eveneens op de piste lopen. Naast de piste zijn er 2 bepijlde omlopen. De rode omloop is bijna 5 km lang en de groene bijna 2 km.
  • rode lus Groene lus
  • Er is een Finse piste in Tielt (Hoogserlei) Pittem en Wingene. Deze pistes zijn gemaakt van boomschors, en lopen zeer zacht. Ideaal voor wie schokken moet vermijden.
  • Wens je in het bos te lopen, dan kan je in volgende bossen lopen in onze regio: Beernem, bulskampveld - Wingene, St Pietersveld - Ardooie, 't Veld. Op deze 3 locaties vind je een uitgepijld loopparcours.
  • Heel wat andere uitgepijlde parcours kan je vinden op de website van Sport Vlaanderen